میوه خشک چیست؟
میوه خشک چیست
میوه خشک (Dried Fruit) یکی از پرطرفدارترین و بهترین انواع خشکبار محسوب می شود که از خشک کردن (Dehydrate) انواع میوه جات آبدار و تازه بدست می آید؛ نوع خشک میوه علاوه بر داشتن طعم خاص و بی نظیر، ماندگاری بسیار بیشتری نسبت به نوع تازه آن دارد و بسیاری از فواید و خواص میوه مانند ویتامین، کالری و قند را برای استفاده در کل سال در خود نگه می دارد.
میوه ها در زندگی بشر نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. از لذت خوردن آنها که بگذریم، بدن انسان نیاز به ویتامین ها و مواد مغذی دارد که خوردن انواع میوه جات به خوبی می تواند آنها را تأمین نماید.
این نعمت خداوندی انواع بسیار زیادی دارد که هر کدام در فصل خاصی از سال توانایی رویش و محصول دادن دارند و قابل استفاده می باشند. حتی فریز کردن و استفاده از سردخانه ها نیز نتوانسته میوه باکیفیت و خوشمزه چهار فصل را برای بشر تأمین کند. این بود که انواع میوه خشک پا به عرصه زندگی انسان گذاشت.
نخستین میوه خشک های تاریخ بشر
انجیر خشک، کشمش و خرمای خشک شده از نخستین میوههای خشک تاریخ محسوب میشوند که حتی هزاران سال قبل از میلاد نیز یکی از اصلیترین بخشهای غذایی بشر بودهاند؛ این محصولات به سبب افتادن از درختان و خشک شدن روی زمین، مورد توجه قرار گرفته و به دلیل طعم شیرین و جنبه مغذیشان در زنجیره مصرف غذایی انسانها قرار گرفتند.
چرا میوه خشک شده؟
ایده خشک کردن مواد غذایی زمانی بیشتر مورد توجه قرار گرفت که تهیه غذای تازه و سالم سخت شد و با افزایش روز به روز جمعیت، انسان مجبور بود تا مواد غذایی تازه را به شکلی نگهداری کند.
به همین خاطر یکی از گزینههای پیش رو خشک کردن میوهها بود چرا که ماندگاری میوههای خشک شده بسیار بیشتر از میوه تازه بوده و حتی در این حالت نقش تغذیهای آن نیز بیشتر خواهد بود چرا که میوه در این حالت شیرینتر میشده است.
زنجیره خشک کردن میوههای تازه به مرور و کم کم به میوههای دیگری چون زردآلو، قیصی و انواع آلو هم رسید و این محصولات به عضو اصلی رژیم غذایی مردم خصوصا در نقاط مرکزی و غربی آسیا و سواحل مدیترانه تبدیل شد.
طبق بررسی کارشناسان کشورهایی چون سوریه، عراق، ایران، بخش غربی و جنوبی ترکیه و… که در این محدوده قرار گرفتهاند خاستگاه تولید این مدل خشکبار و تنقلات در جهان هستند.
اهمیت میوه خشک در کتب آسمانی
اهمیت میوه خشک به حدی است که حتی در برخی کتب آسمانی مانند قرآن، تورات و انجیل، از نامهایی چون انجیر، خرما و کشمش یاد شده و در کتیبههای تمدنی گذشته میتوان ردی از مواد مغذی خشک شده، خصوصا میوهها یافت.
پیدایش میوه خشک به شکل امروزی
یکی از سوالات متداول درباره اینکه میوه خشک چیست اینجاست که این ماده مغذی به شکل و شمایل امروزی چطور تولید و فرآوری شده است؛ باید گفت با پیدایش نخستین دستگاه میوه خشک کن در سال 1960، انقلابی در این عرصه به پا شد و خیلی از صنعت گران به سمت تولید حرفه ای و انبوه این محصول دوست داشتنی رفتند.